Toeristenkaart, Er is zoveel te zien!

Kerstmuziek van overzee in Noord-Nederland - Buitenpost - 15 december 2019 - 16:00 uur

© Stichting Chants

In het koudste seizoen van het jaar verwarmen de Dutch Choral Singers de eeuwenoude kerken van Middelstum en Buitenpost met Engelse kerstmuziek. Onder leiding van Henk de Vries presenteert het koor op 14 en 15 december een programma met traditionele carols, schitterende kerkmuziek en glühwein. De magie van het Engelse kerstfeest in de middeleeuwse kerken van Noord-Nederland!

Op het programma staat tijdloze Engelse kerkmuziek zoals het Magnificat van Charles Wood maar ook de bekende Christmas Carols, waaronder In the Bleak Midwinter. Het publiek mag naar hartelust meezingen met liederen als Hark, the herald angels sing en God rest ye merry gentlemen. Aan de concerten werken organist Vincent Hensen – Oosterdijk en trompettist Tom Vink mee.

Het koor verspreidt de kerstvreugde in twee provinciën. Het eerste concert vindt plaats in de Sint-Hippolytuskerk in Middelstum, Groningen op zaterdag 14 december om 20:00 uur. Het tweede concert vindt plaats in de Mariakerk in Buitenpost, Friesland op zondag 15 december om 16:00 uur. Een kaartje kost € 10,- voor volwassenen, € 5,- voor studenten en is voor kinderen onder de 18 jaar gratis. Het publiek wordt warm ontvangen met glühwein.

De Dutch Choral Singers is een ervaren koor dat onder andere in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral in Londen heeft gezongen. In Groningen combineren ze liefde voor het Noorden met liefde voor Anglicaanse kerkmuziek door concerten en kerkdiensten in de provincies Groningen en Friesland uit te voeren. Het koor wordt geleid door Henk de Vries en valt onder de overkoepelende Stichting Chants – Choral and Northern Traditional Singing. De Stichting Chants heeft als doelstelling de noordelijke koortraditie in de landen rondom de Noordzee verder te brengen en eigentijds te vernieuwen. De Stichting is onlangs opgericht en heeft de status Culturele ANBI verkregen.

Details van dit evenement


Locatie: Mariakerk in Buitenpost | Oude Havenstraat 1 | 9285TC Buitenpost
Organisatie: Mariakerk in Buitenpost |